Изкустен интелект

Очаква се консумацията на енергия да продължи да расте с увеличаването на световната популация, а при електромобилите, системите за охлаждане на информационните центрове и батериите се очаква устойчив пробив. Силициевата фотоника ще промени изцяло широколентовата интернет връзка, времето за реакция и енергийните предизвикателства, а разработките на всички нива на мрежовата инфраструктура ще продължат да тласкат напред изследователската дейност и интернет икономиката. В сферата на софтуерните мрежи OpenFlow и SDN протоколите ще направят мрежите по-сигурни, прозрачни, гъвкави и функционални.

 

Тази ситуация засяга директно и маркетинг сектора. Избягването на позиционирането на реклами до неподходящо съдържание, или в несигурна среда представлява един от най-неотложните въпроси за рекламната индустрия. Но нека бъдем честни - маркетинг специалистите не само избягват този вид съдържание, но се опитват и да бъдат по-ориентирани към клиента при представянето на офертите си онлайн. Те започват да гледат на рекламните банери повече като информация на компанията, чиято цел е да донесе реална стойност за конкретния потребител.

 

Този подход също е резултат, наред с много други, от развитието на изкуствения интелект. Особено от това на дълбокото учене – иновативен клон на машинното учене, който имитира много точно работата на човешкия мозък при обработването на данни и създаването на модели на вземане на решения. Вдъхновено от биологичните неврони в нашите мозъци, дълбокото учене даде възможност да получаваме по-достоверни, богати и тълкуваеми от машини описания на клиентския покупателен потенциал, без използването на каквато и да е човешка експертиза. Тази технология представлява перфектен инструмент за предвиждане на потребителските желания в рекламната индустрия. Това ще е задължителна технология през 2019 г., особено в дигиталния маркетинг.

КОМЕНТАРИ 0
Вашето съобщение е изпратено успешно. Вашето съобщение НЕ е изпратено успешно.
0.01559